KURSER OCH INTRESSEANMÄLAN


Padelkurs - MATCHi nivå 1

 I denna kurs förväntas inga förkunskaper. Här lär du dig grunderna i padel, teknik och regler. Man lär sig diverse grundslag så som forhand, backhand, serv, volley, smash och lobb.

Padelkurs - MATCHi nivå 2
För dig som tidigare gått en padalkursen MATCHi nivå 1 på Habo Padelcenter eller har racket bakgrund och vill vidareutveckla sina kunskaper. Här lär du dig mer om grunderna i padel, teknik, regler och taktik.

I denna kurs förväntas förkunskaper, du har antingen racketbakgrund eller har gått padelkursen MATCHi nivå 1. Du ska kunna hålla bollen i någorlunda rörelse och du har gått igenom grundslagen.  

Padelkurs - MATCHi nivå 3
Nybörjare avancerad. För dig som tidigare gått padelkurs MATCHi nivå 2 på Habo Padelcenter och har spelat ett tag. Känner till grunderna i spelet men är obekväm med markslag och har ibland problem med väggstuds. Här lär du dig att utveckla spelet, mer om grunderna i padel, teknik, regler och taktik.

Du ska kunna hålla bollen i rörelse och du har upprepat grundslag, dess teknink och har någorlunda flyt i spelet.

Padelkurs - MATCHi nivå 4
Fritidsspelare. För dig som spelar regelbundet,  gått kurs tidigare och vill vidareutveckla sina kunskaper ytterligare med spelförståelse.
       
För att klara av denna grupp ska du kunna forehand och backhandslag. Du ska även kunna väggbollar, lobba samt jobba framme på nät. Ska kunna hålla bollen i rörelse och har lärt sig grundslagen, taktik samt regler.

Padelkurs - MATCHi nivå 5
Genomsnitt. För dig som tränat padel under längre tid och tränar padel regelbundet. I denna kurs vidareutvecklar man spel, teknik, placering och positionering. Fördjupar även sina kunskaper för att kunna delta i matcher och turneringar med mer taktik i ryggsäcken.

För att klara av denna grupp ska du känna dig trygg med forehand och backhandslag. Du ska även känna dig trygg med väggbollar, bandeja, lobba samt jobba framme på nät i ett högre tempo där du kan sätta press på motståndarna.

Padelkurs - MATCHi nivå 6
Genomsnittligt avancerat. För dig som spelar matcher regelbundet på turneringar och i seriespel. Det här är för dig som vill vässa dina spelkunskaper ytterligare. I denna kurs lär du dig mer om hur man rör sig, vart man placerar bollen i olika spelsituationer .Vi fokuserar mer på spelteknik, placering och positionering. Fokus på match och att arbeta som par.

För att klara av denna grupp ska du känna dig helt trygg med forehand och backhandslag. Du ska även känna dig helt trygg med väggbollar, lobba, bandeja , olika slag med slice/spinn, tempo växlingar, samt kan hålla ett högt tempo på spelet med trygghet.Barnpadel 7-9 år
Här lär sig barnen få bollkänsla med hjälp av lek och lättare grundslag.
Barnen ska med hjälp av lek få bättre bollkänsla. Fokus på koordination, rörelse, bollkontakt & kombinera rörelsemoment med bollkontakt.

Ungdomspadel 10-14 & 12-15
Här lär sig ungdomarna grunderna i padel, teknik och regler. Man lär sig diverse grundslag så som forhand, backhand, serv, volley, smash och lobb.

Tränare

Kajsa Skirhammar

Thomas Johansson

Linnea Udéhn

Tobias Rehnström

Henrik Thorzén

Christian Stenberg

Kristoffer Albinsson